Pirja e duhanit gjatë shtatëzanisë i bën fëmijët më agresivë! 0 Komente

Postuar më 17 Jan 2013 në ora 7:23pm

Femrat që dëshirojnë të lindin një fëmijë të mirë dhe të urtë, duhet të evitojnë çdo kontakt me duhanin.

duhani-gjat-shtatzanise
Përveç dëmeve që pëson fëmija në bark të nënës mund të pësojë gjatë periudhës së shtatëzanisë, duhani u shkakton të miturve edhe ndryshime të mëdha në sjelljen e tyre. Femrat që pijnë duhan gjatë shtatëzanisë rrezikojnë që të lindin një femijë me tipare agresive.

Sipas një studimi të kryer kohët e fundit, agresiviteti konsiston në sjelljet e dhunshme si psh; goditja me shkelma ose grushta, kafshimi dhe të qenit prepotentë. Ky studim është bërë nga studiuesit kanadezë e holandezë dhe është publikuar në “Journal Development and Psychopathology”.

Lidhje të ngjashme

Komento