22 mitet e kancerit të gjirit

0 54

Eksiztojnë disa mite rreth kancerit të gjirit, që qarkullojnë me vite nëpër popull, por që jo domosdoshmërisht janë të vërteta. Më poshtë ju sjellim 22 nga këto mite …

1. Vetëm gratë me histori familjare të kancerit të gjirit janë në rrezik
2. Veshja e një sytjenave rrit rrezikun e kancerit të gjirit
3. Shumica e gjëndrrave të gjirit janë kanceroze
4. Ekspozimi i tumorit në ajër pas operacionit shkakton përhapjen e kancerit
5. Implantet e gjirit mund të rrisin rrezikun e kancerit
6. Të gjitha gratë kanë një shans 1 deri në 8 për t’u prekur nga kanceri i gjirit
7. Antiperspirantët rrisin rrezikun e gjetjes së kancerit të gjirit
8. Gratë me gji të vogël kanë më pak shanse për t’u prekur nga kanceri i gjirit
9. Kanceri i gjirit gjithmonë vjen në formë të gungës
10.Historia familjare e babait tuaj, nuk ndikon në rrezikun tuaj aq sa familja e nënës juaj
11.Kafeina shkakton kancerin e gjirit
12.Gratë me gjëndrra në gjinj kanë një rrezik më të lartë të zhvillimit të kancerit të gjirit
13.Mamografia vjetore është rrezatim aq i madh sa që rrit rrezikun e kancerit
14.Gjilpërat mund t’i shqetësojnë qelizat e kancerit dhe t’i bëjnë që ato të përhapen në pjesë të tjera të trupit
15.Pas sëmundjes së zemrës, kanceri i gjirit është vrasësi kryesor i gruas
16.Nëse raporti juaj i mamografisë është negativ, nuk ka asgjë tjetër për t’u shqetësuar
17.Drejtuesja e flokëve shkakton kancer të gjirit tek gratë afrikano-amerikane
18.Heqja e tërë gjirit ju jep një mundësi më të mirë për të mbijetuar kancerin
19.Gratë mbipeshë kanë të njëjtin rrezik të kancerit të gjirit si gratë e tjera
20.Trajtimet e fertilitetit rrisin rrezikun e gjetjes së kancerit të gjirit
21.Duke pasur një abort ngritni rrezikun e gjetjes së kancerit të gjirit
22.Kanceri i gjirit është i parandalueshëm

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...