3 veprimet tuaja që ju shkaktojnë rrjedhje vaginale dhe nuk e vini re!

0 242

Shkarkimi vaginal përbëhet nga mukusi i qafës së mitrës, lëngut vaginal, derdhjes së qelizave dhe baktereve.

Karakteristikat e tyre gjithashtu ndryshojnë çdo javë. Megjithatë, disa aspekte mund të tregojnë për shëndetin tonë.

Është krejt e natyrshme që vagina të rrjedh, në një masë më të vogël pas menstruacioneve, duke u dukur si një e verdhë veze gjatë ovulimit dhe pak më e trashë gjatë menstruacioneve të ardhshme.

Zakonisht mund të keni rrjedhje vaginale nga:

  • antibiotikët, sidomos ato të përshkurara për sinusët apo traktin urinar.
  • pas marrëdhënieve seksuale, kur sperma vjen në kontakt me vaginën, ndryshon pH.
  • stresi, mund të keni një ndryshim në prodhimin e hormoneve. Lirimi i një sasie të madhe të kortizolit pengon konvertimin e glikogjenit në lactoacid.

Edhe nëse keni rrjedhje të zakonshme vaginale, kërkoni gjithmonë ndihmë mjekësore.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...