Anila Kalleshi: Ky është vaji i vetëm që kryen këto funksione jetike!

0 223

Sipas dietologes Anila Kalleshit vaji i melçisë së merlucit është i pasur me vitaminë A, D dhe omega 3 dhe ka përfitime të pafundme shëndetësore.

Ajo nuk ngurron të përmendë disa prej tyre:

  • Forcon kockat dhe dhëmbet tek fëmijët, parandalon rakitizmin, ul rrezikun nga diabeti
  • Mbron trurin dhe ndihmon në mirëfunksionimin e tij, redukton depresionin
  • Mbron zemrën, parandalon infeksionet
  • Rrit përqendrimin tek fëmijet në shkollë dhe ata hiperaktivë
  • Përmban vitaminë A, mbron pamjen e syve duke qenë se është i pasur me vitaminë A dhe D
  • Përmban vitamin D për eshtra të forta
  • Ndikon në zhvillimin e të folurit tek fëmijët për shkak të përmbajtjes së lartë të acideve yndyrore EPA dhe DHA, shumë të nevojshme për mirëfunksionimin e trurit tek fëmijët
  • Vaji i mëlçisë së merlucit redukton inflamacionin në rrugët e frymëmarrjes. Ai përmirëson sistemin imunitar dhe rregullon mukozën e membranave.

Përpos këtyre, ka edhe shumë studime të cilat tregojnë se vaji i mëlçisë së merlucit përmirëson frymëmarrjen tek të sëmurët me astmë.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...