Bima çudibërëse kundër lythave në sy!

0 119

Lëvorisja e syve dhe lythat janë një problem me të cilin ballafaqohen shumë njerëz të rritur. Nëse edhe ju dëshironi që në mënyrë të lehtë dhe pa shpenzuar t’i hiqni këto shfaqje aspak të këndshme, merrni bimën bar veshi (lat. Sempervivum).

Bima bar veshi është shumë e njohur. Bëhet fjalë për bimën shumë rezistente me gjethe të lëngshme që posedon substanca të hatashme. Lëngu nga kjo bimë dikur është përdorur për shërimin e irritimeve dhe të ënjturave në lëkurë, por edhe për shërimin e lythave dhe lëkurës së lëvorisur në sy.

Përbërësit:
  • Bar veshi
  • Shirit ngjitës
Mënyra e përdorimit:

Këputeni një pjesë të gjethes, mjaftueshëm për ta mbuluar hapësirën. Qërojeni pjesën sipërfaqësore të jashtme. Pjesën e qëruar e vendosni në vendin ku e keni lythin apo lëkurën e lëvorisur, dhe më pas e mbuloni me shirit ngjitës.

Shërimin fillojeni në mëngjes, e shiritin e ngjitni dhe e mbani gjithë ditën!

Tretmanin e vazhdoni disa ditë derisa lytha të hiqet në tërësi.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...