Dafina, shpëtim kundër dhimbjeve në shputa!

0 141

Përgatiteni vetë lëngun nga gjethet e dafinës dhe alkooli, e kurë të ketë qëndruar për 7 ditë e përdorni si terapi shtëpiake kundër dhimbjeve në shputa të këmbës.

Pesë gjethe të kësaj bime i imtësoni dhe i përzieni me 100 mililitra alkool.

Paraprakisht këmbët i mbani në ujë të ngrohtë, në të cilin keni vendosur sodë bikarboni, e kur t’i keni fshirë, shputat, nyjat, thembrat e këmbëve i lyeni me këtë masë, vishni çorape prej pambuku dhe mos i hiqni deri në mëngjes.

Edhe sapuni i thjeshtë ndihmon.

Mjafton ta imtësoni dhe ta vendosni në vendin me dhimbje, të bëni masazh mirë, ta shpëlani me ujë e më pas ta lyeni me jod dhe i vishni çorapet. Këtë terapi përsëriteni një muaj.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...