Femra: Kjo ngjyrë i ‘tërbon’ meshkujt!

0 279
Studimet shkencore vërtetojnë atë që kemi kohë që e mendojmë: meshkujt tërbohen nga ngjyra e kuqe.
Jo më kot thonë: “E kuqja tërbon dhe demin”!

Një studim anglez thotë meshkujt tërhiqen më shumë nga një femër të veshur me të kuqe, ose me buzë të kuqe. Ngjyra e kuqe ka frekuencën më të vogël dhe rrjedhimisht gjatësinë e valës më të madhe, është ngjyra e parë që dallohet nga fëmijët.

Emri i ngjyrës së kuqe ‘rubens’ vjen nga latinishtja dhe kuptimi ishte: me ngjyrë, i ngjyrosur. Është ngjyra e dashurisë, pasionit, gjakut, obsesionit, i jetës por është dhe ngjyra e vdekjes, e agresivitetit, rrezikut dhe dhunës.

Mendojmë ngjyrën e kuqe dhe e lidhim trëndafilat e kuq, me dashurinë dhe pasionin. Por e kuqja është dhe simbol i luftës. Planeti Mars në greqinë e lashtë ishte simboli i luftës, dhe Marsi quhet ndryshe ‘planeti i kuq’.

E kuqja është ngjyra që ka më shumë kuptime nga të gjitha, ndoshta andaj dhe është tërheqëse sepse është kontradiktore, është ngjyra e zjarrit dhe e të ndaluarës ndaj i tërbon dhe meshkujt.

Pas gjithë këtyre informacioneve, qëndron fakti që atyre u pëlqejnë nuancat e të kuqes ndaj nuk na mbetet gjë tjetër veç se ta provojmë. Zgjidhni të kuqen e duhur për të takuar mashkullin tuaj!

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptMë shumë