Gabimi që po bëjnë gratë pas marrëdhënies seksuale, po i çon ato në infeksion urinar!

0 394

Ndjesia e tmerrshme e djegies dhe nevojës së vazhdueshme për të urinuar – që karakterizojnë infeksionet e traktit urinar – janë një ndër ndjesitë më të dhimbshme, sipas një sondazhi të mëparshëm.

Sipas Fondacionit Kombëtar të Veshkave, 1 në 5 gra preken nga infeksionet urinare në një moment jetësor.

Gratë janë më të prekura nga kjo sëmundje, ngase kanë uretër më të shkurtër, andaj edhe bakterët depërtojnë më lehtë në fshikëz.

Gjithsesi, ekziston një gabim të cilin po e bëjnë gratë gjatë marrëdhënies seksuale, që lehtësisht po mundëson depërtimin e baktereve në vaginë, për të cilin do të flasim tani.

Shumë gra mund të preken nga infeksionet urinare gjatë kryerjes së marrëdhënieve seksuale duke qenë se gjatë këtij procesi mund të kalojnë bakteret nga zorra ose kaviteti vaginal në uretër.

Për të ulur rrezikun e prekjes nga këto infeksione, urinoni brenda 30 minutash pasi keni kryer marrëdhënie.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...