Gjermani që ka fituar çmimin ‘Nobel’, shokon botën rreth kancerit!

0 277

Shkencëtari gjerman dhe fituesi i çmimit ‘Nobel’ për fiziologji, Harald zur Hauzen, ka paralajmëruar se virusi pak i vëzhguar, që e hasim te lopët, mund të shkaktojë kancerin te njerëzit.

“Konsideroj se kafshët shtëpiake mund të janë nxitësit kryesorë të kancerit në zorrë të trashë te njerëzit. Posedojmë të dhëna eksperimentale për ta mbështetur këtë hipotezë. Por, tanimë na mbetet ta vërtetojmë këtë”, ka thënë Hauzen.

Edhe shkencëtarët tjerë kanë paralajmëruar se përdorimi i mishit të kuq (gjedhit, pulës, deles dhe derrit) shtojnë rrezikun nga prekja me kancer kolateral.

Por, Hauzen thekson se rreziku nuk vjen vetëm me mishin e gjedhit, por edhe me qumështin e lopës.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...