Hani 2 kumbulla në ditë për dy muaj dhe trupi juaj do t’ju falenderojë!

0 224

Kumbulla është një zgjedhje e pashmangshme e çdo amviseje për të përgatitur ushqim për dimër, dhe përveç se janë më të përdorura për përgatitjen e gjalpës dhe mermelatave, sigurisht është e këshillueshme për t’i ngrënë edhe të freskëta.

Kjo pasi kumbulla përmban vitaminë C (5 deri 8 mg per 100 g, në varësi të llojit), vitaminë B6, bakër vitaminë B2, B3 vitaminë, magnez, hekur, kalcium, madje dhe 240 mg per 100g kalium.

Studimet e mëparshme kanë treguar se kumbulla forcon kockat, zvogëlon rrezikun e zhvillimit të kancerit të zorrës së trashë, por edhe se konsumimi i 2 kumbullave mesatarisht në ditë për dy muaj zvogëlon nivelet e LDL kolesterolit të keq.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...