I shëndetshëm sa të duash, por mund t’ju vrasë nëse e zieni kështu!

Çaji i gjelbër është shumë popullor, më së shumti se shkrin shtresat dhjamore. Mirëpo, shumë njerëz e përgatisin gabimisht, që mund të jetë e kobshme për shëndetin, madje edhe për jetën. Në popull që moti qarkullojnë mendimet se çaji i gjelbër është i shëndetshëm, për dhimbje të ndryshme, për metabolizëm dhe probleme psikologjike, si depresioni. Mjekësia moderne e ka dëshmuar se është i shëndetshëm,

Në fakt, çaji i gjelbër është i mirë për forcimin e shëndetit të zemrës dhe sistemit të gjakrrjedhjes, për uljen e koelsterolit dhe nivelit të sheqerit në gjak, krijon ndjeshmërinë e ngopjes dhe pakëson kaloritë.

Por, nëse nuk e përgatisni sipas udhëzimeve, mund të jetë i kobshëm për shëndetin tuaj. Çaji i gjelbër kurrsesi nuk përgatitet në ujë të vluar, sepse ashtu humb efektin pozitiv. Nëse e vendosni në ujin e vluar, më të nxehtë se 90 gradë, gjethet e tij lëshojnë sasinë e polifenoleve.

Doza e madhe me antioksidues mund ta çrregullojë punën e metabolizmit dhe enëve gjakut dhe të shkaktojë probleme të ndryshme nga ato me tretje e deri te zemra.

Çaji i gjelbër është i dëmshëm poashtu nëse e mbani në ujë të vluar më gjatë se tre minuta.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Loading…

0

Comments

0 comments

Ne i konsumojmë, por dentistët as që i fusin në gojë!

Ilaçe natyrale kundër artritit, rezultate të garantuara!