Kafenë jeni duke e pirë në kohë të gabueshme!

0 151

Pirja e kafesë duhet të përshtatet me proceset natyrore në organizmin tonë. Nëse doni që të keni sa më shumë dobi nga kafja e mëngjesit, atëherë duhet të prisni pak para se ta pini.

Kur të zgjoheni në mëngjes, hormoni kortizol, i cili quhet edhe hormon i stresit, fillon që të veprojë fuqishëm, me qëllim që t’ju përgatisë për obligimet ditore. Por, nëse e pini kafenë sapo t’i hapni sytë, atëherë energjinë nga kafja e çoni kot, meqë edhe ashtu organizmi është duke u mbushur energji nga kortizoli.

Për këtë shkak, shkencëtarët thonë se kafenë e mëngjesit më së miri është që ta pini rreth një orë e gjysmë pasi që të zgjoheni. Në atë rast ju e merrni maksimumin e energjisë që ofron kafja. Kah mesdita, midis orës 12 dhe 13, kortizoli sërish është i ngritur, prandaj nuk duhet konsumuar kafe. Por, pas dreke pijeni lirisht një kafe, e cila ua rritë energjinë dhe ua tretë ushqimin.

Dhe, të paktën gjashtë orë para se të bini në shtrat, nuk duhet konsumuar asnjë kafe.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...