Këtë nuk jua ka thënë askush – Nëse shihni një të çarë të këtillë në shalqi, MENJËHERË HIDHENI ATË!

0 323

Përvec shijes së mrekullueshme dhe freskuese, shalqinjtë kanë avantazhe të ndryshme për mirëqenien tonë. Produkti i jashtëzakonshëm organik mund ta rregullojë kornizën tonë kardiovaskulare, si dhe është një diuretik i aftë që siguron shpërndarje të mirë të ujit në trup. Ai gjithashtu mund të rrisë mirëqenien seksuale dhe ka ndikim si Viagra.

Shalqiri është i pasur me vitamina A dhe C, si dhe disa minerale, si kaliumi, fosfori, magnezi dhe kalciumi. Edhe pse i mirë dhe i dobishëm, jo çdo shalqi është i njëjtë. Për shembull, ju nuk duhet të hani një shalqi, në të cilin shihni të çara kur e preni në gjysëm, gjë që është një tregues se produkti natyror është trajtuar me kimikate, transmeton Femina.al.

Çarjet në shalqi tregojnë për një substancë sintetike të quajtur forchlorfenuron, një pluhur i përbërë që përdoret për të shpejtuar zhvillimin e produkteve organike. Në rast se kjo substancë hyn në trup, mund t’ju sjellë dëmtime kanceroze dhe neurologjike dhe të ulë mirëqenien tuaj të përgjithshme. Kjo është arsyeja pse nuk duhet ta hani shalqirin kur të shihni se ka çarje në brendësinë e tij. Pavarësisht faktit që forchlorfenuroni është i ndaluar për përdorim në shumë vende, përdorimi i tij është i lejuar në Kinë, ku krijohet një masë e madhe e këtyre shalqinjve. Kjo është edhe arsyeja që ne vazhdimisht sugjerojmë blerjen e ushqimeve natyrale, të rritur nga toka e shtetit amë.

Dobitë mjekësore të shalqirit

I jashtëzakonshëm për ZEMRËN

Siç tregohet nga studimet, shalqiri mund të luftojë kundër shtresimit të pllakës yndyrore në korridoret e zemrës, që mund të sjellë sulm në zemër. Produkti organik përmban një përbërje të njohur si citrulline, e cila i mban të pastërta rrugët e furnizimit me gjak dhe përkujdeset për mirëfunksionimin e qarkullimit tuaj të gjakut.

Shalqi për RËNIE në PESHË

Shalqiri karakterizohet me nivel të ulët të yndyrërave dhe kalorive, megjithatë përmban shtesa të ndryshme themelore, fitonutriente dhe agjentë për parandalimin e kancerit. Konsumimi i produktit organik mund të nxisë rënie në peshë – thjesht prejeni shalqirin në forma 3D dhe merrni nga dy-tre copë çdoherë që ndjeheni të uritur.

I dobishëm për SYTË

Shalqiri përmban një masë të konsiderueshme të beta karotenit, përbërje kjo e cila mbron sytë nga dëmtimi. Vitamina A, që gjendet në shalqi, fuqizon krijimin e ngjyrave në retinë dhe vepron kundër degjenerimit makular të lidhur me moshën dhe dëmtimin e shikimit gjatë natës. Produkti natyral përmban gjithashtu vitaminë C, e cila mund të forcojë kuadrin tuaj të paprekshëm./Femina.al/

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptMë shumë