Kjo pije e famshme shkatërron tiroiden tuaj. Po ju e pini atë?

0 198

Ka shumë njerëz që besojnë se qumështi i sojës është një produkt që lidhet me ushqyerjen e shëndetshme. Madje, ky lloj qumështi aktualisht është rekomanduar nga një numër i madh i dietologëve.

Por, ky është një gabim i madh. Sipas një studimi të fundit, qumësht i sojës ka ndikim negativ në shëndetin e përgjithshëm të atyre që e konsumojnë atë.

Përkundër këtij konstatimi, shumë amerikanë dhe njerëz nëpër botë ende e pinë atë dhe konsumojnë produkte të sojës. Sipas Daniel Kaayla, “The Whole Soy Story: The Dark Side of America’s Favorite Health Food” apo Jeffrey Smith, “Seeds of Deception”, konsumi i rregullt i qumështit të sojës mund të çojë në probleme të ndryshme shëndetësore.

Ana e errët e konsumimit të këtij lloj qumështi:
  1. Farat e sojës përmbajnë ‘phytoestrogens’ që ndërhyjnë me funksionin endokrin. Për më tepër, ky përbërës ka qenë i lidhur me kancerin e gjirit dhe infertilitetin te gratë.
  2. Produktet e sojës janë të mbushura me ‘toxic aluminum’ (alumin toksik), që ndikon negativisht te veshkat dhe sistemi nervor. Ky përbërës ka qenë gjithashtu i lidhur me zhvillimin e sëmundjes Alzheimer.
  3. Sipas studimeve, farat e sojës gjithashtu përmbajnë toksina natyrore të quajtur anti-ushqyes dhe për këtë arsye konsumimi i dy gotave me qumësht soje çdo ditë mund të ketë ndikim të dëmshëm në ciklin menstrual.
  4. Produktet e sojës janë të prodhuara në temperatura të larta. Prandaj, konsumi i rregullt i këtyre produkteve mund të dëmtojë seriozisht shëndetin e përgjithshëm.
  5. Studimet tregojnë se ata që konsumojnë produkte soje mund të kenë më shumë nevojë të marrin vitaminë D dhe B12, pra, konsumi i rregullt i produkteve të sojës mund të kontribuojë në mungesën e vitaminës B12.
  6. Farat e sojës kanë ‘isoflavon’ toksik, të tilla si ‘genistein’ dhe ‘daidzein’. Përveç kësaj, këto produkte duhet të shmangen nga ata që vuajnë nga kanceri i gjirit, për shkak se këto dy përbërës që gjenden në sojë mund të nxisin rritjen e qelizave të kancerit të gjirit.
  7. Sipas studimeve, 99% e të gjitha produkteve të sojës janë sojë e modifikuar gjenetikisht që është një nga ushqimet më të kontaminuara me pesticide.
Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...