Kripa e Himalajeve më e pastra në botë

0 161

Kripa e Himalajeve është kripa më e pastër që ekziston në tokë dhe është absolutisht e pakontaminuar prej toksinave apo ndotësve. Kjo kripë është e njohur si “ari i bardhë”. Shumica e njerëzve e lidhin me Himalajet në malin Everest, majën më të lartë në këtë planet.

Kjo kripë e veçantë ndodhet në një mjedis të pacënuar. Që prej shekujsh është e rrethuar nga bora dhe akulli, duke e mbrojtur kripën nga ndotja moderne ditore, gjë që e bën kripën e Himalajeve kripën më të pastër që gjendet në tokë. Ngjyra e saj rozë në të kuqe është një tregues i pasur i mineraleve, kryesisht hekurit.

Kjo kripë përmban 84 elemente natyrore tërësisht identike me ato të trupit të njeriut.

Përfitimet

 • Rrit hidratimin;
 • Ndihmon në funksionimin e duhur të metabolizmit;
 • Përmirëson qarkullimin e gjakut;
 • Redukton shenjat e plakjes;
 • Ruan shëndetin e mushkërive;
 • Normalizon frymëmarrjen dhe liron sinuset;
 • Ndihmon zorrët për të absorbuar ushqyesit;
 • Nivelizon sheqerin në gjak;
 • Parandalon dhimbjet e muskujve;
 • Forcon kockat;
 • Ruan shëndetin e enëve të gjakut;
 • Është thelbësore për rregullimin e tensionit të gjakut;
 • Rregullon ekuilibrin e peashit të qelizave, veçanërisht tek qelizat e trurit;
 • Rregullon pagjumësinë;
 • Eliminon sedimentet për të hequr toksinat.
Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptMë shumë