Ky është shkaktari kryesor i ulçerave të gojës, dhe ja si t’i kuroni ato!

0 359

Problemi i ulçerave të gojës është i zakonshëm, gjithsesi ato shkaktojnë shumë parehati dhe dhimbje.

Ato janë me ngjyrë të bardhë, dhë anët e saj janë të rrethuara me të kuqe. Zonat e inflamuara zakonisht ndodhen në buzë, faqe, te mishrat e dhëmbëve ose poshtë gjuhës. Ulçerat e gojës zakonisht ndodhin për shkaqe të ndryshme por ja se cilat janë dy arsyet kryesore:

Ulçera “minor”

Ulçera minor është rasti më i zakonshëm i ulçerave dhe ndodh në 80% të rasteve. Proçesi i shërimit zakonisht kërkon 7 deri në 10 ditë.

Ulçera “major”

Ulçerat major janë rastet më të rënda të kësaj lloj sëmundje dhe zakonisht janë shumë të dhimbshme dhe shkaktohen nga ndonjë infeksion ose herpes simplex. Në këtë rast ato përsëriten si plagë me kalimin e kohës dhe kryesisht u ndodh më shumë femrave sesa meshkujve.

Ja disa nga shkaktarët kryesor të ulçerave të gojës:

  • Kushte jo higjenike dentare
  • Stres
  • Alergjitë e ushqimit
  • Pickimet e insekteve në buzë dhe faqe.
  • Infeksionet e herpesit.
  • Mungesë e vitaminës B12 dhe C si dhe mungesë hekuri
  • Sëmundjet e lëkurës

Në një enë me ujë shtoni një lugë me farat e korianderit dhe lëreni të vlojë. Përdoreni përzierjen e përgatitur për të shpëlarë gojën 3 deri 4 herë në ditë. Përsëriteni këtë mjekim deri sa ta shikoni që plagët janë qetësuar.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptMë shumë