Për drekë, pite misri me lëpjetë…

0 358

Kemi hyrë në pranverë dhe lëpjetat i gjejmë shumë më lehtë, ndaj pse të mos gatuajmë një pite të shijshme me miell misri për drekë? Merrini përbërësit e hapat e përgatitjes dhe nisni punën!

Përbërësit:
Për brumin:
  • 600 gr miell misri
  • 1 pluhur për pjekje
  • 500 ml ujë i gazuar
  • 4 lugë gjelle vaj
  • kripë
Për mbushjen:
  • 500 gr lëpjeta të pastruara
  • 3 vezë
  • 250 gr djathë lope
  • 3 lugë gjelle vaj
Për salcën:
  • 2 vezë
  • 100 gr kos
  • 100 ml ajkë e thartë
Përgatitja:

Ngroheni furrën në 200 gradë. Mbuloјеni tepsinë me letër për pjekje. Lëpjetat futini në ujë të vluar dhe lërini të qëndrojnë për 5-7 minuta, pastaj kullojini dhe pritini imët.

I shtoni vezët, kripën, djathin e thërrmuar dhe trazojini mirë të gjitha me tel kuzhine.

Me mikser, trazoni miellin e misrit, kripën, pluhurin për pjekje, vajin dhe 500 ml ujë të gazuar.
Gjysmën e brumit hidheni në tepsinë e përgatitur. Në gjysmën e mbetur shtoni edhe 50 ml ujë të gazuar. Përziejeni me lugë.

Mbi brumin e vendosur në tepsi hidhni masën me lëpjetë. Pasi ta keni rrafshuar mirë atë, shtoni sipër edhe pjesën e mbetur të brumit.

Pitja piqet në furrën e parangrohur në 200 gradë, ndërsa pas 15 minutash temperaturën e zvogëlojmë në 180 gradë dhe e pjekim edhe për 30 minuta të tjera.

Shërbejeni të ngrohtë! Ju bëftë mirë!

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptMë shumë