Pija me qumësht orizi ju shkrin dhjamin nga barku për 3 ditë!

0 362

Perimet na ofrojnë shumë përfitime në shëndet pasi janë edhe të pasura me vlera ushqyese, na ndihmojnë tretjen, na ndihmojnë të reduktojmë kaloritë dhe të mbajmë një peshë të qëndrueshme.

Në këtë artikull do t’ju tregojmë vetitë e qumështit të orizit, si një perime me shumë vlera dhe disa arsye pse duhet ta përfshini atë në dietën tuaj.

Vetitë e qumështit të orizit:

– Është shumë efektiv për uljen e kolesterolit
– Forcon imunitetin
– Ndihmon në procesin e tretjes. Rekomandohet për njerëzit me urth, diarre ose gastrit
– Ka përmbajtje të pakët yndyre. Një gotë ka 1.5 gram dhe/ose yndyrna të ngopura
– Është një aleat i madh që ndihmon trupin për të absorbuar vitaminat

Pse ky qumësht mund t’ju ndihmojë të humbasni peshë?

Qumështi i orizit ka pothuasje zero yndyrna të ngopura dhe kjo e bën të mundur që kur konsumohet trupi të arrijë një tretje më të mirë, duke i çliruar energjitë dhe gjithashtu ndihmon për të djegur lipidet.

Idealja është që të pini një gotë qumësht orizi në fillim të ditës për shkak të vetive të saj të pastrimit dhe gjithashtu për shkak të vitaminave të saj.

Një studim nga “Journal of Clinical Nutrition” tregoi se qumështi i orizit ka vitaminë D që duhet ta konsumojnë njerëzit për të humbur peshë. Komponentët e tij kryesorë janë kalciumi dhe vitamina D, dy prej të cilave reduktojnë akumulimin e yndyrës.

Kur e krahasojmë atë me përbërjen e qumështit të lopës, orizi nuk ka shumë proteina dhe kjo është arsyeja pse rekomandohet të merret në mëngjes me disa ushqime që mund të plotësojnë mungesën e proteinave, siç janë arrat.

Mundohuni të pini një gotë në mëngjes dhe një tjetër pasdite. Ky qumësht është me të vërtetë i shëndetshëm, ndihmon tretjen e ushqimit dhe zvogëlon yndyrnat që me vështirësi mund t’i eliminojmë nga trupi. Për të arritur rezultate edhe më të mira duhet ta plotësoni atë me ushtrime dhe një dietë të mirë, të pasur me fruta dhe perime.

Përbërësit që ju duhen:

– Oriz i zakonshëm ose oriz kaf (1 kupë)

– Ujë (8 kupa)

– Vaj ulliri (2 lugë)

– Mjaltë (4 lugë)

Si ta përgatisni qumështin e orizit:

Për të filluar duhet ta vendosni në zierje ujin dhe të shtoni një filxhan oriz. Uleni nxehtësinë, vendoseni kapakun mbi tenxhere dhe lëreni orizin të gatuhet për 15 minuta. Pasi të jetë gati, shuajeni zjarrin dhe prisni që ai të qetësohet pak.

Pastaj vendoseni përgatitjen në blender dhe bëni një krem ​​të butë dhe homogjen. Vazhdoni hidhni në të pak vaj dhe mjaltë dhe vazhdoni me mikserin përsëri edhe për disa minuta.

Sipas dëshirës mund të shtoni një majë kanellë gjatë përgatitjes. Kullojeni dhe e keni gati. Mundohuni të përdorni oriz integral për shkak se ai është orizi më i shëndetshëm.

Nëse dëshironi ta ruani qumështin e orizit mbajeni në një enë hermetike prej xhami në mënyrë që të mund të ruhet në mënyrë të përkryer. Kjo përzierje zakonisht zgjat 2-3 ditë.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...