Pse nuk duhet t’i fryhet ushqimit të nxehtë?

0 127

Fryerja e ushqimit të nxehtë për ta ftohur. Kjo është një praktik e zakonshme të cilën e përdorin shumë njerëz, e sidomos fëmijët, çdo ditë.

Faktet shkencore tregojnë se në trupin tonë gjendet një baktere “miqësore”, e cila është vendosur në fyt, dhe në dallim nga bakteret e dëmshme ndihmon trupin tonë të mbrohet kundër sëmundjeve të caktuara.

Por, kur njeriu fillon të fryejë, kjo baktere, bashkë me ajrin, del nga zgavra e gojës, dhe kur ajo vjen në kontakt me sipërfaqen e nxehtë transformohet në baktere të dëmshme, dhe ndihmon formimin e qelizave kancerogjene që shkaktojnë kancer.

Prandaj, për shkak të kësaj, këshillohemi të mos i fryejmë ushqimit apo pijeve të nxehtë për t’i ftohur.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptMë shumë