Qepa, a e dini cila është më e shëndetshmja?

0 137

Qepa është ushqim i shëndetshëm. E forcon imunitetin, pastron gjakun nga helmet dhe ka efekt kundër kancerit në organizëm.

Të gjitha llojet e qepëve janë të shëndetshme, por një prej tyre dallohet. Bëhet fjalë për qepën vjollcë.

Studimet e fundit të publikuara në revistën “Research International” zbulojnë se si kjo qepë është shumë e fortë kundër qelizave të kancerit, e arsyeja për këtë janë antioksiduesit e shumë me të cilat është e pasur.

Antocianina është element që pemëve dhe perimeve u jep ngjyrën, e në qepë gjendet në sasi të madhe.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...