Rreziqet që fshihen prapa shputës së rrafshët…

0 117

Këmbët e rrafshëta, përkatësisht të drejta, janë të shpeshta si te fëmijët, po ashtu edhe te të rriturit. Ky problem nuk guxon të injorohet, sepse, nëse nuk shërohet, shkakton problem të shumta shëndetësore.

Simptomat e shputës së rrashët:
 • E gjithë shputa është e shtrirë dhe prek tokën;
 • Dhimbje në thembër dhe në harkun e shputës;
 • Dhimbje gjatë qëndrimit në gishtërinj;
 • Të ënjtura në hapësirën e kyçin e këmbës;
 • Probleme me gjetjen e këpucëve të rehatshme.
Faktorët që shkaktojnë shputat e rrafshëta:
 • Mbipesha;
 • Lëvizja e pakët në fëmijëri;
 • Dëmtimi i kyçeve;
 • Diabeti;
 • Artriti reumatoid;
 • Mosha.
Problemet shëndetësore shkaku i shputave të rrafshëta
Probleme me gjunj

Dhimbjet në gjunj janë një nga shkaktarët e sheshtë të shputave të lëshuara. Kjo për faktin se pesha e trupit tuaj në mënyrë të gabuar bën presion në eshtra.

MST/ Deformimi i gishtërinjve dhe shputave të këmbës

Kur shputa për kohë të gjatë është në pozitën jonatyrale, muskujt e saj dobësohen, prandaj struktura e tyre mundet të ndryshojë. Shputa bëhet më e gjatë dhe më e gjerë, gishtërinjtë dredhohen, gjë që është shumë e dhimbshme.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...