Si të dalloni nëse keni mish të huaj në hundë

0 78

Polipet nazale ose mish i huaj në hundë janë masa beninje të cilat nuk shfaqin dhimbje, por kanë komplikacione të tjera në rrugën e frymëmarrjes.

Sinusiti kronik shkaktohet zakonisht nga prania e këtyre masave. Rritja e masës beninje mund të bëhet shkak për bllokimin e rrugëve nazale dhe sinuseve.

Ja simptomat më të përhapura të polipeve nazale…
 • Skuqja e hundës
 • Rrjedhje uji në hundë
 • Probleme me nuhatjen
 • Dhimbje koke
 • Dhimbje nofullash
 • Gërhitje shumë e bezdisshme

Nëse këto simptoma zgjasin më shumë se 10 ditë duhet të shkoni tek mjeku.

Nëse keni shenjat e mëposhtme duhet të shkoni menjëherë tek mjeku:
 • Frymëmarrje jo e rregullt
 • Simptoma të përkeqësuara
 • Probleme me shikimin
 • Temperaturë e lartë
 • Komplikacionet që shkaktohen

Gjendja e komplikacioneve në rrugët e frymëmarrjes rrit rrezikun për të patur komplikacione të tjera si astma, fibroza cistike dhe sinusitet alergjike fungale.

Por rritja e madhe e këtyre masave beninje dhe moskontrollimi tek mjeku rrit rrezikun për t’u prekur nga Sindroma Churg Strauss – një sëmundje e cila shkakton inflamacion të enëve të gjakut.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...