Me speca pikantë kundër dhimbjes së kokës…

0 95

Nëse keni dhimbje të shpeshta dhe të forta të kokës e nuk ndihmojnë as tabletat, ne ju sjellim një tretman paksa më ndryshe, të cilit ekspertët dhe hulumtuesit i kanë kushtuar vëmendje të madhe dhe për të cilin pohojnë se mund të jetë shumë efektiv.

Shërimi me speca pikantë!

Disa studime kanë treguar se tretmani ku rolin kryesor e kanë specat pikantë mund të jetë shumë efektiv në shërimin e dhimbjeve të kokës.

Nëse preni një spec pikant dhe me të lyeni zgavrat e hundës, hunda do të rrjedhë, do të keni teshtije, e kjo shkakton kapsaicinën, komponentë që specave u jep shijen pikante. Këtu bëhet fjalë për studimin “Secretion, Pain and Sneezing Induced by the Application of Capsaicin to the Nasal Mucosa in Man”.

Ditën e parë studentët e mjekësisë kanë lyer zgavrat e hundës me specat pikantë kishin teshtirë, e dhimbjen e kishin vlerësuar me notat 8 dhe 9 nga 10 të mundshme.

Të nesërmen kur testin e kishin përsëritur dhimbja ishte më e durueshme, edhe pse ishte pritur krejt e kundërta. Këtë mënyrë e kishin përsëritur për pesë ditë rresht, e krejt në fund, dhimbja ishte aq e lehtë saqë disa nuk e kishin ndjerë fare.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...