Studimi: Ja pse gratë duhet të kryejnë seks oral

0 209

Shumë femra nuk e pranojnë idenë e kryerjes të seksit oral, por pasi të lexoni këtë fakt do ndryshoni mendim…
Një studim i fundit ka treguar që seksi oral është fantastik për shëndetin e femrave dhe sidomos për gjendjen e tyre emocionale.

Kjo falë kimikateve që gjenden në spermë duke i bërë femrat të lumtura.
Kërkimi ka treguar se sperma përmban 3 antidepresantë të fuqishëm të cilët përmirësojnë cilësinë e gjumit, humorit dhe shëndetit.

Shkencëtarët treguan në prezantimin e këtij studimi se femrat të cilat kryejnë marrëdhënëie të rregullt seksuale të pambrojtura janë të mbrojtura nga depresioni, stresi dhe ankthi dhe kanë një performancë të shkëlqyer në testimet e ndryshme të aftësive.
Sipas këtij studimi sperma përmban kortizol, oksitocinë dhe estonë. Këto kimikate ndihmojnë në gjendjen totale emocionale.

Përveç këtyre 3 antidepresantëve të fuqishëm, sperma përmban tirotropin, metanoninë që ka një efekt shumë të mirë në cilësinë e gjumit dhe serotinën që është mbreti i antidepresuesve dhe njihet si hormoni i lumturisë.
Serotina prodhohet dhe ka si qëllim që të na bëjë të ndihemi të veçantë dhe të lumtur.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...