Tortë hit – me shije karakteristike

Përbërësit:
  • 1 l qumësht
  • 2 puding vanilje
  • 250 gr sheqer
  • 3 sheqer vanilje
  • 1 çokollatë për zierje
  • 200 gr lajthia të bluara
  • 200 gr kokos
  • 200 gr biskota të bluara
  • 200 gr biskota katrore
  • 2 qese pluhur për krem pana
  • 250 gr margarinë
Përgatitja:

Pluhurin e pudinges e perzijme me pak qumesht te ftohet, kurse pjesen tjeter te qumeshtit e veme te vloje me sheqerin e vaniljes. Pudingat e tretura i shtojme ne qumeshtin qe vlon dhe perzijme derisa te trashet.
Largojme nga zjarri dhe e leme te ftohet kremi i pudinges.

Margariene e mbajtur ne temperature ambineti e perzijme me sheqerin derisa te behet mase kremoze dhe shtojmetek pudinga e ftohur. Perziejme mire derisa te homogjenizohet kremi.

Kremine pudinges e ndajme ne tri ene te vecanta.

Njeres i shtojme biskotat e bluara, njeres kokosin dhe ne tjetren lajthite e bluara dhe cokollaten e shkrire.

Po shfaqen...
Radhitja:

Nje shtrese biskota katrore te njomura ne pak qumesht.
Nje shtrese kremi pudinge me lajthi dhe cokollate.
Shtrese me biskota katrore.
Shtrese me biskota dhe pudinge.
Shtrese me biskota katrore.
Shtrese me pudng dhe kokos.
Shtrese me biskota katrore.

Dhe ne fund krem pana e pergaditur sipas udhezimit ne qeske duke dekoruar tere torten.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Comments

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Loading…

0

Comments

0 comments

Thana, fruti ideal kundër plakjes dhe diabetit dhe pse ilirët e konsideronin si “hyjni”

Njihuni me 5-vjeçarin shqiptar me fuqi ‘mbinjerëzore’! (Foto+Video)