Tri mënyra tjera për ta përdorur VAJIN e KOKOSIT, e që nuk i keni dëgjuar më parë!

0 254

Nëse mendoni se vaji i famshëm i kokosit mund të përdoret vetëm për t’i bërë flokët më të shëndetshme dhe më të ndritshme, jeni gabim!

Vaji i kokosit ndihmon në djegien e dhjamit

Vaji i kokosit ndihmon në zvogëlimin e obezitet, pasi që MCTs që gjendet në vaj e rrit shpenzimin e energjisë, dhe rrjedhimisht djeg më shumë dhjam. Ndërsa, nëse e përdorni si vaj për gatim, vaji edhe mund t’ua zvogëloj nivelet e kolesterolit në gjak.

Heq grimin e syve

Vendosni një pikë vaj kokosi në një copë pambuku dhe fërkoni sytë me të. Vaji bën punë të mirë në heqjen e grimit rreth syve, si dhe e lë atë zonë të hidratuar dhe të ushqyer. Mos harroni që pastaj ta pastroni fytyrën.

Shëron plagët

Nëse vaji organik i kokosit aplikohet në plagë, mund ta shërojë atë shumë shpejt, pasi që ka elemente anti-kërpudhore dhe anti-mikrobare. Gjithashtu vaji është i mirë në mbajtjen e hidratuar të lëkurës dhe mban erë të mirë.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptMë shumë