Uleni kolesterolin dhe sheqerin në gjak me xhenxhefil!

0 89

Rrënja e xhenxhefilit është ushqim mjekësor i njohur për vlerat ushqyese dhe ato shëruese. I pasur me antioksidues, vitamina dhe minerale, është një nga rrënjët më efektive dhe më të shëndetshme, që vepron kundër inflamacioneve. Përdoret si alternativë e shpeshtë në tretmanët kundër shumë sëmundjeve.

Por, a e keni ditur se përbërës të caktuar t kombinuar bahkë ulin rrezikun për sëmundje kardiake, dhimbjet në muskuj dhe gjërat e tjera, që ndërlidhen me inflamacion? Është në gjendje edhe të ul kolesterolin dhe sheqerin në gjak.

Vetitë shëruese për kolesterolin

Janë më shumë se 21 antioksidues në xhenxhefil, që ndihmojnë parandalimin e peroksidimit të lipoideve në arterie. Për më shumë, xhenxhefili është mënyra më e mirë për të rregulluar dëmtimin e qelizave, që parandalon përmirësimin e gjendjes së lipoideve të dëmshme. Xhinxhefili vepron si antiinflamator dhe antioksidues për të reduktuar krijimin e kolesterolit të keq.

Vetitë shëruese për diabetin
Tipin 2

Komponentët kemikate në xhenxhefil pozitivisht stimulojnë enzimat, që për detyrë kanë përshpejtimin e punës së metabolizmit dhe uljen e glukozës në gjak. Veprojnë edhe te enzimat, që ndërlidhen me inflamacionet, çelës ky për të stabilizuar nivelin e sheqerit në gjak.

Duke konsumuar xhenxhefilin, ulni rrezikun për sindromën metabolike. Kjo ul rrezikun për t’u prekur nga mbipesha dhe diabeti.

Përbërësit:
  • 1 pjesë xhenxhefil të freskët (5 cm)
  • 1/2 e gotës sheqer kaf ose mjaltë (150 gr)
  • 1/2 e gotës lëng limoni (125 ml)
  • 2 litra ujë
  • 1 gotë ujë mineral
  • 1 sasi shumë të vogël kripë deti
Përgatitja:

Së pari, vendosni tri gota ujë për të vluar. Kur të ketë arritur pikën e vlimit, shtojeni xhenxhefilin e grirë, sheqerin kaf ose mjaltin, si dhe kripën e detit. Më pas, uleni temperaturën dhe lëreni sheqerin të tretet në mënyrë komplete për 5 minuta. Kur të jetë tretur, shtoni edhe pjesën tjetër të ujit, e hiqni nga pllaka e nxehtë dhe e lini të ftohet në temperaturë të dhomës.

Pas disa orëve, shtoni limonin dhe ujin mineral. Kur të jetë gati, përzierjen e derdhni në një kavanoz me ngjyrë të errët. E lini të qëndrojë për dy-tri ditë. Konsumoheni dy-tri herë në javë nga një lugë gjelle.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...