Vajin e bebes mund ta përdorni edhe për rruajtje të këmbëve… Ja metoda!

0 109

Rruajtja e këmbëve me xhel ose krem rroje mund të irritojë lëkurën.
Megjithatë, vaji i bebes është një alternativë e mirë si produkt tradicional për rruajtje, sugjeron autori Joey Green.

Përveç se ndihmon me rruajtjen, ai hidraton edhe lëkurën e ndjeshme, si dhe zvogëlon rrezikun ndaj skuqjes së saj.

Por, ka disa hapa të cilët duhet ndjekur.

Hapi i parë:

Lajini këmbët me ujë të ngrohtë dhe thajini me peshqir.

Hapi i dytë:

Vendosni përafërsisht 1 lugë gjelle vaj bebeje në pëllëmbën tuaj dhe shtrijeni përmbi këmbët tuaja. Sigurohuni që ta aplikoni një shtresë të hollë vaji në zonat ku do t’i rruani.

Hapi i tretë:

Lajini duart me sapun për të pastruar vajin fillimisht. Më pas, drejtojeni mjetin e rrojës mbi këmbët tuaja, duke i rruajtur ato si zakonisht. Nëse hasni ndonjë zonë të thatë, vazhdoni dhe aplikoni më shumë vaj bebeje në atë zonë.

Hapi i katërt:

Bëni dush menjëherë, me qëllim që ta heqni vajin e bebes nga këmbët.

Hapi i pestë:

Aplikoni një sasi shumë të vogël të vajit të bebes në këmbët tuaja pasi të keni bërë dush, me qëllim që t’i bëni këmbët tuaja të ndjehen më të buta.

Gjërat që do t’ju nevojiten:
  • Peshqir
  • Vaj për bebe
  • Sapun
  • Brisk rroje

Paralajmërim: Asnjëherë mos e përdorni vajin e bebes me një mjet elektrik rroje.

Gjithashtu mund të lexoni
Komentet
Po ngarkohet...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptMë shumë